Το χειρότερο δυνατό κλείσιμο μήνα για τον ΓΔ (κάτω από τον εκθ. κινητό των 6 χμηλών μηνός) για τον οποίο ισχύει ότι γράφτηκε για τον FTSE στην τελευταία ανάρτηση. Ήδη στην 1η συνεδρίαση του Ιουλίου διασπάστηκε η Τ.
Στην πραγματικότητα η σημαντική ένδειξη που είχε δοθεί τον Μάρτιο με την έστω και προσωρινή διάσπαση των τελευταίων μηνιαίων low fractals επιβεβαιώθηκε τώρα.
Την πιο έγκαιρη ένδειξη είχε δώσει ο δείκτης των πιο σημαντικών μερισματοφόρων μετοχών της αγοράς που είχε κάνει την διπλή διάσπαση από τον Μάρτιο, απλά ο ΓΔ (κι ο FTSE) περίμεναν και τις τράπεζες που το έκαναν τώρα.
Στο εβδομαδιαίο του ΔΤΡ βλέπουμε ότι δεν έχει μείνει καμιά ανοδική γραμμή τάσης να μην έχει διασπαστεί κι έτσι το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στα fibo 50% και 61,8% και στα σημαντικά τοπικά χαμηλά στην περιοχή των 476 και 405 μονάδων. Η ισότητα του τρίτου με το πρώτο κύμα του Μάρτη βρίσκεται στις 455 περίπου και λίγο παρακάτω η ισότητα του τρίτου με το πρώτο κύμα του μεγαλύτερου τρίτου κύματος (όπως και να τα ονομάζουν οι κυματιστές), όπου όμως δεν είναι κι υποχρεωμένες οι τιμές να σταματήσουν. Αν δεν σταματήσουν σε κανένα από αυτά τα επίπεδα θα αρχίσω να πιστεύω τα σενάρια για νέα ιστορικά χαμηλά.
Οι ΕΥΡΩΒ κι η ΕΤΕ είναι οι κυρίως "υπεύθυνες" γι αυτή την "καθυστέρηση" του ΔΤΡ, αφού μπήκαν στο χορό (του Ζαλόγγου) τον Ιούνιο ακολουθώντας τις άλλες δυο που δεν είχαν αφήσει καμιά αμφιβολία. Το ενδιαφέρον τώρα βρίσκεται στην αντοχή της S αρχικά και μετά της υποτιθέμενης οριζόντιας στήριξης στο χαμηλό του Μαρτίου, διάσπαση του οποίου θα είναι κι η πρώτη ένδειξη αλλαγής και της μεσομακροπρόθεσμης τάσης και για τις δυο που βρίσκονται σε καθοδική τάση τουλάχιστον ως και το εβδομαδιαίο τους.
Αμφότερες δείχνουν διάθεση για ακόμη χαμηλότερα επίπεδα και μόνο η ΕΤΕ που είχε και την καλύτερη εικόνα δεν έχει ακόμη όλες τις αρνητικές ενδείξεις.
Επιδείνωση της τεχνικής εικόνας είχαμε στην ΑΡΑΙΓ που ενεργοποίησε μεσοπρόθεσμο πτωτικό σχηματισμό που προδιαθέτει σε δοκιμασία των σημαντικών στηρίξεων στην περιοχή των 4,54 ευρώ που βλέπουμε στο μηνιαίο.
Διασπάσεις πτωτικές είχαμε και στην ΤΙΤΑΝ που έχασε το χαμηλό του Μάρτη δείχνοντας αδυναμία να διασπάσει ανοδικά ακόμα και την πιο απότομη κατερχόμενη γραμμή τάσης στο βραχυπρόθεσμο πόσο δε μάλλον τα 11.66 ευρώ όπου θα μπορούσαν να δώσουν μια πρώτη ένδειξη αλλαγής τάσης παρά τις θετικές αποκλίσεις στο ημερήσιο.
Επιδείνωση είχαμε και στην ΜΠΕΛΑ όπου ενεργοποιήθηκε ο τελευταίος σχηματισμός διπλής κορυφής ο κατώτερος στόχος του οποίου βρίσκεται κάτω από τις οριζόντιες στηρίξεις και του εβδομαδιαίου.
Σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να δούμε και τις μακροπρόθεσμες ανοδικές γραμμές τάσης να δοκιμάζονται.
Στην ΕΛΛ η οποία περιελήφθη τελευταία στο πινακάκι μας οι τιμές κώλωσαν πριν διασπάσουν την ισχυρή οριζόντια αντίσταση στην περιοχή 19,20 κι ο σχηματισμός του διπλού πυθμένα έχει απενεργοποιηθεί από τον Απρίλιο χωρίς να πιάσει ούτε τον ενδιάμεσο στόχο του. Τυχόν διάσπαση του τελευταίου τοπικού χαμηλού στα 14,68 ευρώ θα είναι ένδειξη ότι έχει γίνει πτωτική κι η μεσομακροπρόθεσμη τάση όπως είναι ήδη στο εβδομαδιαίο από τον Μάρτιο και βέβαια στο ημερήσιο.
Δείτε και τι εκτιμά ο φίλος Διόφαντος για την πορεία των τιμών της μετοχής εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ
ΜΥΤΙΛ Αλλαγή μεσομακροπρόθεσμης τάσης
ΜΥΤΙΛ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ), (Pat-Morita ), (goldfish)
ΑΛΦΑ Θετικές αποκλίσεις στο ημερήσιο
Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.