ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

Σε καθοδική τάση οι τιμές του δείκτη στο ημερήσιο όπου υπάρχουν ακόμα τρία ανοδικά χάσματα που δεν έχουν κλείσει (το πλησιέστερο της 22/4 για 1,83 μονάδες) στο ανοδικό από τα χαμηλά του Απριλίου. Η εικόνα της αγοράς δεν πείθει ότι στο χαμηλό της Δευτέρας τέλειωσε η διόρθωση λίγο πριν το 77% όλου αυτού του ανοδικού. Η επιβεβαίωση θα έρθει με διάσπαση αυτού του χαμηλού ενώ αντίθετα σημαντική βελτίωσή της θα είναι τυχόν διάσπαση του τελευταίου τοπικού υψηλού των 3582,58 μονάδων.

Στο εβδομαδιαίο γίνεται μάχη για επάνοδο πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη αφού την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την πρώτη διάσπασή του με κλείσιμο από τον Νοέμβριο.

Το χαμηλό του Απριλίου είναι πολύ σημαντικό αφού εκεί έχουμε το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά του εβδομαδιαίου οπότε και την οριζόντια στήριξη που θα γίνει ακόμα πιο σημαντική αν μείνει απαραβίαστη και στις 5 συνεδριάσεις που απέμειναν ως το τέλος του μήνα αφού θα έχει σχηματιστεί και μηνιαίο τοπικό χαμηλό άρα και οριζόντια στήριξη σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα, στατιστικά τουλάχιστον.

Στα υψηλά 9 ετών και 5 μηνών τον Μάιο οι τιμές έπιασαν ουσιαστικά τον μακροπρόθεσμο στόχο του μεγάλου σχηματισμού του διπλού πυθμένα του 2016 και του 2020 καθώς δεν στάθηκε δυνατόν να ξεπεράσουν το 77% διόρθωσης όλης της πτώσης από τα υψηλά του 2014. Στο επίπεδο αυτό εμφανίστηκε κι η γνωστή αρνητική απόκλιση στην υπεραγορασμένη ζώνη του μηνιαίου RSI η οποία από μόνης θα δικαιολογούσε μια αποφόρτιση των τιμών του όπως αυτή που έχει ξεκινήσει έκτοτε.

Η εικόνα των τίτλων του δείκτη αποτυπώνει πλήρως την καθοδική τάση στο ημερήσιο αφού μόλις τρεις δεν έχουν διασπάσει την οριζόντια στήριξη του ημερήσιου έστω και προσωρινά (περίπτωση ΕΤΕ, ΕΥΡΩΒ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ). Σε 11 από αυτούς μάλιστα έχει διασπαστεί και η οριζόντια στήριξη του εβδομαδιαίου οπότε έχουν κοκκινίσει και στο εβδομαδιαίο. Από τους 10 πρώτους τίτλους με κεφαλαιοποίηση άνω των 3 δις που επηρεάζουν περισσότερο τον δείκτη δεν υπάρχει κανένας που να μην έχει κοκκινίσει στο ημερήσιο 3 από αυτούς έχουν κοκκινίσει και στο εβδομαδιαίο. Μόλις 8 τίτλοι (ΕΕΕ, ΕΥΡΩΒ, ΕΤΕ, ΤΙΤΑΝ, ΤΕΝΕΡΓ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, CENER και ΣΑΡ) φαίνεται ότι θα κλείσουν αυτή την εβδομάδα πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη (οι 7 είναι μεταξύ των 10) οπότε υπάρχουν σοβαρά σημάδια επιδείνωσης και στο εβδομαδιαίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΟΠΑΠ, ΠΕΙΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *