HELLENIC ENERGY, MOTOR OIL, ΕΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Σε καθοδική τάση

Η είδηση της έκτακτης φορολόγησης την προηγούμενη εβδομάδα χειροτέρεψε την τεχνική εικόνα των τιμών των δυο τίτλων που βρίσκονται σε καθοδική τάση τουλάχιστον στο ημερήσιο. Στα ΕΛΠΕ  η αλλαγή τάσης έγινε πριν από ένα μήνα κι από τότε έχουν σχηματιστεί μόνο δυο τοπικά υψηλά με το υψηλότερο αυτών στα 8,57 που είναι για την ώρα η οριζόντια αντίσταση για την αλλαγή τάσης.

Στο εβδομαδιαίο έχει διασπαστεί μόνο το τελευταίο low fractal αλλά οι τιμές βρίσκονται για τρίτη εβδομάδα κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη και δείχνουν έτοιμες να τσεκάρουν τη στήριξη της πράσινης ανερχόμενης γραμμής τάσης από τα χαμηλά του Οκτώβρη.

Στη ΜΟΗ η διόρθωση ξεκίνησε πριν από ένα μήνα από το ιστορικό υψηλό του Μάη και τον ενδιάμεσο στόχο του διπλού πυθμένα στα πολύ ψηλά που τώρα πλέον είναι απενεργοποιημένος αλλά όχι ακυρωμένος. Η κίνηση δείχνει να βρίσκεται στο 5ο κύμα της κι έχουμε ήδη μια πρώτη θετική απόκλιση αλλά η τάση έχει αλλάξει και στο εβδομαδιαίο με παραβίαση δυο low fractals, του εβδομαδιαίου 20ρη για πέμπτη εβδομάδα αλλά και της γραμμής τάσης από τα χαμηλά του 2022. Πολύ χαμηλά πολύ σύντομα δηλαδή.

Στο μηνιαίο οι τιμές δείχνουν ότι θα κλείσουν κάτω από τον κινητό των 12 μηνών αλλά η οριζόντια στήριξη βρίσκεται πολύ χαμηλά στα 20,80 ευρώ και για να φθάσουν εκεί θα πρέπει να διασπάσουν και την επόμενη μακροχρόνια ανερχόμενη πράσινη γραμμή τάσης από τα χαμηλά της πανδημίας, την πράσινη. Δεν νομίζω ότι θα πάει τόσο χαμηλά το χαρτί. Η διόρθωση που βλέπουμε είναι φυσιολογική συνέχεια της αρνητικής απόκλιση του μηνιαίου RSI.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΤΕ

ΜΥΤΙΛ

ΓΚΜΕΖΖ

ΔΕΗ, ΜΟΗ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΟΠΑΠ (ΤΑΣΟΣ)

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *