ΓΔ, FTSE L.C, FTSED, FTSEM, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΙΝΤΕΑΛ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Μια καλή εβδομάδα για τον ΓΔ που επέστρεψε πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη κι έδωσε λίγο καλύτερη απόδοση από τους σημαντικούς ξένους δείκτες ακολουθώντας τον CAC 40 ο οποίος πάντως είναι ο μόνος που παραμένει κάτω από τον δικό του 20ρη.

Από τους υπόλοιπους δείκτες κάτω από τον 20ρη σε καθοδική τάση, τυπικά και με όρους fractals, παραμένουν οι FTSED & FTSEM ενώ επανήλθαν υψηλότερά του ο FTSE L.C κι ΔΤΡ που παραμένουν σε ανοδική τάση στο μεσοπρόθεσμο. Σε όλους πάντως ο εβδομαδιαίος TSI διατηρεί την αρνητική του ένδειξη.

Οι σχηματισμοί σε ΓΔ & FTSE L.C που ενεργοποιήθηκαν σύμφωνα με όσα είδαμε στην προηγούμενη ανάρτηση παραμένουν ενεργοποιημένοι και η κατερχόμενη γραμμή βραχυπρόθεσμης τάσης διασπάστηκε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας αλλά όλα αυτά δεν αποκλείεται να είναι απλά μια ανοδική διόρθωση όπως έδειξε κι ο φίλος Διόφαντος. Η επόμενη σημαντική αντίσταση και για τους δυο δείκτες είναι στο υψηλό της 11/6 όπου έχουμε προς το παρόν το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά στο ημερήσιο.

Ο ΔΤΡ είναι ο μόνος με ανοδική διάσπαση του υψηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά στο ημερήσιο και κατά συνέπεια με ένδειξη ανοδικής τάσης. Ο λόγος είναι ότι είχαν σχηματιστεί δυο τοπικά υψηλά μετά την 11η Ιουνίου έναντι ενός στους άλλους δυο μεγάλους δείκτες. Και εδώ το υψηλό της 11/6 είναι η επόμενη σημαντική αντίσταση αν οι τιμές διασπάσουν ανοδικά τη κόκκινη κατερχόμενη γραμμή της βραχυπρόθεσμης τάσης. Σε αντίθεση με τους ΓΔ και 25ρη εδώ το τελευταίο καθοδικό έφθασε και πέρασε ελαφρώς την ισότητα με το πρώτο καθοδικό κύμα ως τα χαμηλά της 5/6.

Για την ΕΥΡΩΒ δεν έχει αλλάξει κάτι από όσα αναφέρθηκαν εδώ. Το σενάριο κινείται προς την θετική κατεύθυνση με τις τιμές να κλείνουν πάνω στη κόκκινη κατερχόμενη.

Η ΠΕΙΡ είναι η μόνη με ένδειξη ανοδικής αλλαγής τάσης στο ημερήσιο ενώ πολύ κοντά είναι και η ΑΛΦΑ που κατάφερε να επανέλθει πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη στον οποίο τερματίστηκε γι αυτό το κερί η άνοδος της ΠΕΙΡ. Ο εβδομαδιαίος TSI στην ΑΛΦΑ ετοιμάζεται για θετική ένδειξη.

Στην ΕΤΕ έγιναν τα πρώτα βήματα που ζητούσαμε εδώ και το ενδιαφέρον πλέον είναι στη διάσπαση και της Σ2 καθώς και της οριζόντιας αντίστασης στα 8,29 προκειμένου να μιλάμε για πλήρη επάνοδο σε ανοδική τάση. Η ένδειξη αλλαγής της τάσης δεν έχει επιβεβαιωθεί ουσιαστικά δεδομένου ότι μόλις δυο συνεδριάσεις, ανά μια τις δυο τελευταίες εβδομάδες, έμεινε κάτω από τα 7,762 ευρώ, με ενεργοποιημένη δηλαδή την διπλή κορυφή. Ο γρήγορος TSI έδωσε θετικό σήμα. Στο εβδομαδιαίο για 2η εβδομάδα "αρνήθηκε" να διασπάσει τον 20ρη, αλλά ο TSI παραμένει με αρνητικό σήμα.

Στον ΟΠΑΠ είχαμε καλή αντίδραση στη περιοχή 14,40 - 14,45 που οδήγησε σε ενδείξεις αλλαγής της βραχυπρόθεσμης τάσης μετά την ανοδική απόκλιση στο ημερήσιο. Στο εβδομαδιαίο βέβαια η τάση παραμένει καθαρά καθοδική, 10η εβδομάδα κάτω από τον ΕΚΜΟ 20Ε μετά το μεγάλο χάσμα της αποκοπής την 29/4.

Βελτίωση της τεχνικής εικόνας είχαμε στην ΜΥΤΙΛ με τις τιμές να αντιδρούν υποδειγματικά με 6 λευκά κεριά μετά την ανοδική απόκλιση και να κλείνουν μετά από 3 εβδομάδες πάνω από τον ΕΚΜΟ 20Ε. Με υπέρβαση της επόμενης οριζόντιας αντίστασης στα 37,48 ευρώ θα έχουμε ένδειξη - επιβεβαίωση της ανοδικής αλλαγής τάσης. Δυο νέα ανοδικά gaps ήρθαν να προστεθούν στο ημερήσιο όπως στους (δείκτες).

Η εικόνα είναι πολύ βελτιωμένη και στο πινακάκι, με περισσότερους τίτλους να βρίσκονται πλέον σε ανοδική τάση στο ημερήσιο κυρίως (19 από 8 την προηγούμενη εβδομάδα) και αρκετούς τίτλους να έχουν επανέλθει υψηλότερα του εβδομαδιαίου 20ρη αλλά και του μηνιαίου ΕΚΜΟ 12.

Από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση θα δούμε την ΙΝΤΚΑ που είχε σημαντική αντίδραση μέχρι τον εβδομαδιαίο 2ορη από κρίσιμα επίπεδα.

Καλή αντίδραση δείχνει να ετοιμάζει η ΙΝΤΕΚ που παραμένει σε καθοδική τάση μεν αλλά κάτι πάει να κάνει στο ημερήσιο κι αν πετύχει τους στόχους του Δ.Π θα έχουμε και εδώ ένδειξη - επιβεβαίωση ανοδικής αλλαγής

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Νέο συγκριτικό τιμών ρεύματος

ΑΛΦΑ Αλλαγή τάσης

ΕΛΠΕ Αλλαγή τάσης

ΟΤΟΕΛ Αλλαγή τάσης

ΠΕΙΡ, STOX 600 BANKS (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *