DAX 40, CAC 40: Επιδείνωση της τεχνικής εικόνας – EUROBANK, ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ, JUMBO

Μπορεί οι SP500 & Nasdaq μα εξακολουθούν να κρατιούνται στα ιστορικά υψηλά τους αλλά ο DAX40 χάνει τεχνικά έδαφος παρά το γεγονός ότι ο σχηματισμός διπλού πυθμένα του εβδομαδιαίου παραμένει ενεργοποιημένος. Η απόκλιση στα ψηλά σταμάτησε την άνοδο κι η διόρθωση που ακολούθησε δεν δείχνει να τελειώνει σύντομα. Την συνεδρίαση της Παρασκευής οι τιμές απέτυχαν να διασπάσουν την οριζόντια αντίσταση για 1,35 μονάδες και το χθεσινό κερί ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η τάση παραμένει καθοδική στο ημερήσιο τουλάχιστον. Η Σ είναι η επόμενη ασθενής στήριξη αφού κάτω από εκεί αρχίζει να απειλείται το χαμηλό του Ιουνίου όπου έχουμε το πλησιέστερο εβδομαδιαίο low fractal. Το προηγούμενο βρίσκεται χαμηλότερα στο χαμηλό του Απριλίου κι αποτελεί σημαντική οριζόντια στήριξη όπως και για τον ΓΔ.

Ο CAC40 συντονίστηκε πλήρως στο χθεσινό κερί με τους Γερμανούς αφήνοντας μάλιστα και το δεύτερο πτωτικό του χάσμα μετά τις Ευρωεκλογές και φαίνεται ότι πάει να ακυρώσει το σενάριο μίνι διπλού πυθμένα της περασμένης εβδομάδας. Εκτιμάται ότι σε αυτή την περίπτωση θα δούμε την πιθανή ισότητα του τρέχοντος με το πρώτο πτωτικό κύμα κάτω από τις 7400 μονάδες. Σε αντίθεση με το Γερμανικό δείκτη η τάση είναι καθοδική και στο εβδομαδιαίο διάγραμμα με βάση το γεγονός ότι πάμε για 5η συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη με την πράσινη ανοδική γραμμή της μεσοπρόθεσμης τάσης να διασπάται για δεύτερη φορά αν δεν αλλάξει κάτι την υπόλοιπη εβδομάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΥΡΩΒ, ΔΕΗ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΥΡΩΒ

ΕΛΠΕ

ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΛΠ ανοδικοί σχηματισμοί

ΜΠΕΛΑ Ακύρωση αν. ΩΚΩ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *