ΕΤΕ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΤΡ, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Θετικές τεχνικές ενδείξεις

Υπέρβαση χθες σε τρεις τίτλους του υψηλότερου από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά η οποία θεωρείται ένδειξη ότι η τάση έχει γίνει ανοδική.

Στην ΕΤΕ είχαμε πάρτι με την υπέρβαση της γρήγορης κατερχόμενης στην οποία είχαν κολλήσει οι τιμές επί τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις κι αμέσως μετά την υπέρβαση των 8,14 ευρώ. Η άνοδος σταμάτησε τελικά στην πορτοκαλί κατερχόμενη η διάσπαση της οποίας είναι το επόμενο στοίχημα που προσωρινά έστω αναμένεται να κερδηθεί εν όψει της αποκοπής του μερίσματος.

Η κύρια τάση όπως αυτή εκφράζεται από το εβδομαδιαίο δεν έπαψε ποτέ να είναι ανοδική αφού από τον Οκτώβριο δεν έχει παραβιαστεί κανένα τοπικό χαμηλό.

Στην ΠΛΑΘ είχαμε την αντίστοιχη ένδειξη μετά από ενάμιση μήνα στο κόκκινο με την υπέρβαση να γίνεται με σημαντική αύξηση του όγκου μετά και την διπλή θετική απόκλιση στον RSI

Ταυτόχρονα διασπάστηκε και η κατερχόμενη γραμμή μακροπρόθεσμης τάσης R που βλέπουμε στο εβδομαδιαίο στο οποίο πρέπει να δούμε υπέρβαση των 4,195 ευρώ για να μιλάμε για ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης με βάση τα fractals.

O 3ος τίτλος με ένδειξη αλλαγής τάσης είναι η ΠΕΤΡO στην οποία είχαμε και ενεργοποίηση πιθανού σχηματισμού ανοδικής αντιστροφής που είχε δείξει τα θετικά του σημάδια έγκαιρα όπως είχε αναφερθεί πριν δυο εβδομάδες εδώ.

Κατά τα λοιπά  με το πάρτι της ΕΤΕ αλλά όχι μόνο είχαμε ενδιαφέρουσα διάσπαση της κατερχόμενης γραμμής τάσης στον ΔΤΡ που επιβεβαίωσε την ένδειξη αλλαγής τάσης από τις 5 Ιουλίου.

Η διάσπαση της αντίστοιχης  γραμμής στην ΕΥΡΩΒ βοήθησε επίσης στην καλή εικόνα όχι μόνο του κλάδου αλλά και της αγοράς. Άλλη μια επιβεβαίωση ότι η τελευταία οριακή ένδειξη αλλαγής τάσης ήταν ψευδής ως ενδοημερήσια διάσπαση που δεν επαναλήφθηκε ποτέ έκτοτε κι ας ακολούθησαν 22 συνεδριάσεις. Η επόμενη επιβεβαίωση θα έρθει με την διάσπαση των 2,18 ευρώ.

Πολύ βελτιωμένη είναι κι η εικόνα της ΠΕΙΡ, παρά τη αποκοπή που δεν την επηρέασε, και επιβεβαιώνει την ένδειξη ανοδικής τάσης πριν 4 συνεδριάσεις. Επόμενη επιβεβαίωση θα είναι η διάσπαση της δικής της τελευταίας κατερχόμενης γραμμής τάσης πάνω στην οποία έκλεισε χθες.

Η πορεία των τιμών μετά και τις επόμενες αποκοπές θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΠΕΙΡ, ΕΤΕ UPD

ΔΤΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *