Ελληνικοί και ξένοι δείκτες: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – EUROBANK: Επικαιροποίηση

Χάρις στις τράπεζες, που είδαμε στην τελευταία ανάρτηση, ακόμα μια φορά, ο ΓΔ κατάφερε να διαφοροποιηθεί θετικά αυτή την εβδομάδα από τους μεγάλους ξένους δείκτες οι οποίοι είχαν σοβαρές απώλειες, με μόνη εξαίρεση τον Dow Jones ο οποίος με τη σειρά του έχει διαφοροποιηθεί από τους SP500 & NASDAQ εδώ και καιρό. SP500 & Dow Jones έφθασαν σε νέα ιστορικά υψηλά και αυτή την εβδομάδα πριν ξεκινήσουν τη διόρθωση. Σταθερά κακή εικόνα είχε ο DAX όλη την εβδομάδα ενώ οι Αμερικανικοί δείκτες έκαναν τις βουτιές τους αργότερα με τελευταίο τον Dow Jones.

O CAC 40 απλά συνέχισε την πλάγια κίνηση κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη χωρίς να ενεργοποιήσει κανένα από τους αντίθετους σχηματισμούς του. Το αρνητικό σενάριο δείχνει να έχει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η τάση στο ημερήσιο έγινε ανοδική σε ακόμα περισσότερους τίτλους σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, όπως βλέπουμε στο επικαιροποιημένο πινακάκι με τη συνοπτική ανασκόπηση.

FTSED & FTSEM δεν ακολούθησαν (ούτε) αυτή την εβδομάδα τον ΔΤΡ, κλείνοντας μάλιστα με μικρές απώλειες κάτω από τον ΕΚΜΟ 20Ε.

Ο Δείκτης μεγάλης κεφαλαιοποίησης, που επηρεάζεται περισσότερο από τις τράπεζες, έφθασε ουσιαστικά τον στόχο του σχηματισμού αντιστροφής που δημιουργήθηκε στα χαμηλά της τελευταίας διόρθωσης, με κλείσιμο στα υψηλά της εβδομάδας και δείχνει ότι έχει ακόμα ένα τελευταίο κυματάκι για να συμπληρώσει μια πεντάδα κυμάτων από αυτά τα χαμηλά που είναι εβδομαδιαίο low fractal άρα και σημαντική οριζόντια στήριξη.

Το τελευταίο ανοδικό κύμα έχει διορθώσει όλη την πτώση από τα υψηλά έτους περισσότερο  από 62% και το 77%  είναι στις 3596 μονάδες. Η κύρια τάση μπορεί αμφισβητηθεί μόνο αν διασπαστεί το χαμηλό του Απριλίου που είναι και μηνιαίο low fractal. Πριν από αυτό όμως υπάρχουν κι άλλες στηρίξεις. Οι τιμές απομακρύνονται διαρκώς από τον εβδομαδιαίο 20ρη τον οποίον διέσπασαν με κλείσιμο εβδομάδας δυο φορές κατά την τελευταία διόρθωση αλλά τελικά λειτούργησε σαν περιοχή στήριξης όπως και στη διόρθωση του Απριλίου.

Άλλες 65 μονάδες άνοδο μπορεί να "δώσει" η ενεργοποίηση του μίνι διπλού πυθμένα στο κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης που θέτει στόχο τις 3630. Τυχόν ακύρωση του σχηματισμού αυτού με παραβίαση του πυθμένα του είναι και το στοπ για τους βραχυπρόθεσμους long στο δείκτη.

Καθοριστική ήταν η κίνηση στην ΕΥΡΩΒ που είδαμε και στην προηγούμενη ανάρτηση. Επιβεβαίωσε ότι είναι σε ανοδική τάση, αφού ενεργοποίησε πάνω από τα 2,18 τον τελευταίο σχηματισμό διπλού πυθμένα που θέτει στόχο τα 2,36 ευρώ ενώ ο στόχος της διάσπασης του τριγώνου είναι στα 2,34.

Εκτός της ΕΥΡΩΒ καλή απόδοση είχαν κι οι ΕΤΕ, ΠΕΙΡ. Μόνο η ΑΛΦΑ που είχε την καλύτερη απόδοση την προηγούμενη εβδομάδα έμεινε σε ρηχά νερά.

Από τις υπόλοιπες μετοχές του FTSE L.C ξεχώρισαν θετικά η ΓΕΚΤΕΡΝΑ κι οι ΜΟΗ, ΕΕΕ, ενώ αρνητικά ΒΙΟ, CENER, ΣΑΡ, ΕΛΠΕ, ΑΡΑΙΓ, MYTIΛ, ΔEH, ΟΤΟΕΛ και ΕΛΧΑ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

CENER

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *