ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, EUROBANK, ALPHA BANK, ΔΕΗ, ΔΑΑ, CENERGY: Εβδομαδιαία ανασκόπηση – Επικαιροποίηση – Coca Cola EEE, TITAN: Μηνιαία ανασκόπηση

Διόρθωση ως συνέπεια των αποκοπών και κυρίως της επιδείνωσης του κλίματος στις μεγάλες ξένες αγορές, κατά σύμπτωση αμέσως μετά την επίτευξη του στόχου του μίνι διπλού πυθμένα που είδαμε στην προηγούμενη ανασκόπηση.

Η διόρθωση ανακόπηκε κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, πάλι σε ευθυγράμμιση με τους ξένους δείκτες με αποτέλεσμα να κλείσει και το πιο πρόσφατο πτωτικό gap. Η τάση στο ημερήσιο παραμένει ανοδική όσο οι τιμές κινούνται πάνω από το τελευταίο χαμηλό των 3498,92 μονάδων.

Στο εβδομαδιαίο η τάση είναι επίσης ανοδική και το μόνο ανησυχητικό σενάριο είναι αυτό του σχηματισμού διπλής κορυφής όπως στον Γερμανικό δείκτη με τον οποίο ευθυγραμμίζεται τελευταία η αγορά μας. Το σενάριο αυτό βέβαια θα έχει πιθανότητες επαλήθευσης μόνο αν διασπαστεί το χαμηλό του Ιουνίου.

Η τάση παραμένει ανοδική βεβαίως και στη μεγάλη εικόνα όπου πάντως διατηρείται η αρνητική απόκλιση στο μηνιαίο RSI κι αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει τις τρεις συνεδριάσεις που απέμειναν για να κλείσει ο Ιούλιος.

Το σοβαρότερο πλήγμα στην τεχνική εικόνα προήλθε από την αποκοπή της ΕΥΡΩΒ που οδήγησε τις τιμές σε διάσπαση των τριών τελευταίων τοπικών χαμηλών στο ημερήσιο.

Στο εβδομαδιαίο η πρώτη στήριξη είναι στη Σ λίγο πάνω από την οριζόντια στήριξη των 1,992 ευρώ κάτω από την οποία θα έχουμε ένδειξη αλλαγής της τάσης.

Στην ΑΛΦΑ η στήριξη του εβδομαδιαίου είναι πολύ χαμηλά, στα 1,444 ευρώ.

Στο ημερήσιο θα πρέπει να διασπαστεί το χαμηλό των 1,6115 για να έχουμε ένδειξη αλλαγής της τάσης.

Στη ΔΕΗ οι τιμές για τρίτη εβδομάδα δεν κατάφεραν να διασπάσουν την κατερχόμενη γραμμή μεσοπρόθεσμης τάσης αλλά στο ημερήσιο η τάση παραμένει ανοδική όσο δεν παραβιάζεται το χαμηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά χαμηλά που τώρα είναι τα 11,19 ευρώ. Ο σχηματισμός του ανάστροφου ΩΚΩ που δεν έχει πιάσει ούτε τον ενδιάμεσο στόχο του παρέμεινε ενεργοποιημένος όλη την εβδομάδα. Αξιοσημείωτη η μεγάλη αύξηση του όγκου κατά την τελευταία ανοδική αντίδραση.

Στο ΔΑΑ είχαμε μετά από καιρό μεγάλο ανοδικό κερί που ανοίγει σενάριο να βλέπουμε ένα ανάστροφο ΩΚΩ που είναι σχηματισμός ανοδικής αναστροφής. Η τάση αλλάζει πάνω από τα 8,058 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

CENER Επικαιροποίηση

MYTIΛ Αλλαγή τάσης

ΕΤΕ Σενάρια μετά την αποκοπή

ΜΟΤΟ Επικαιροποίηση

ΑΛΦΑ, ΟΤΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΙΝΤΕΚ, ΠΕΡΦ Αλλαγή τάσης

NVIDIA

ΒΙΟΣΚ

ΔΤΡ 30/7

ΤΙΤΑΝEEE μηνιαία ανασκόπηση

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *