Μηνιαία ανασκόπηση Γενικού Δείκτη, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, JUMBO, Τρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Κλείσιμο ενός καλού μήνα για τον ΓΔ που παρέμεινε κοντά στα υψηλά έτους και μακριά από τις στηρίξεις του υπερέχοντας σε απόδοση έναντι των μεγάλων ξένων δεικτών οι οποίοι εκτός του NASDAQ είχαν επίσης θετικό κλείσιμο. Μοναδικό προβληματικό τεχνικό δεδομένο η αρνητική απόκλιση στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών του RSI οι οποίες και πάλι δεν ακολούθησαν τις τιμές του δείκτη στο νέο υψηλότερο μηνιαίο κλείσιμο των τελευταίων 13+ ετών.

ΠΕΙΡ, ΤΙΤΑΝ, ΛΑΜΔΑ, ΟΤΕ, ΑΛΦΑ, ΟΠΑΠ ήταν οι πρωταγωνιστές από θετική άποψη με υπεραπόδοση σε σχέση με τον ΓΔ και οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ είχαν τη χειρότερη μηνιαία απόδοση από τα πιο βαριά χαρτιά του δείκτη.

Ακόμα ένα μήνα ξεχώρισαν οι τράπεζες ο δείκτης των οποίων είχε την καλύτερη απόδοση με ενσωματωμένο το "κόστος" των αποκοπών αλλά και το όποιο όφελος των μερισμάτων μετά από πολλά χρόνια. Τα κακά σενάρια τα είδαμε στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης. Οι τιμές όμως παραμένουν σε ανοδική τάση σε όλα τα χρονοπαράθυρα με αποτέλεσμα τα νέα υψηλά σχεδόν 8 ετών αλλά και το υψηλότερο μηνιαίο κλείσιμο αντίστοιχα.

Η σειρά των αποδόσεων μεταξύ των συστημικών τραπεζών άλλαξε τον Ιούλιο με τις ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ που χρειάστηκε αναμετρηθούν με τον κινητό των 12 τελευταίων μηνών πριν αντιδράσουν να είναι με σαφώς καλύτερη απόδοση από τις άλλες δυο. Ο γρήγορος ΤSΙ ετοιμάζεται να δώσει θετική ένδειξη και στην ΑΛΦΑ όπως έχει δώσει και στις υπόλοιπες.

Θετική απόδοση είχαν και οι FTSEM μετά από 4 πτωτικούς μήνες και ο FTSED μετά από δύο. Και εδώ η κύρια τάση παραμένει ανοδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΕΛΛΑΚΤΩΡ

ΜΠΕΛΑ

ΠΕΙΡ

Σύγκριση τιμών διαθέσιμων προγραμμάτων οικ. ρεύματος

ΓΔ, DAX (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *