ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΕΤΕ, ALPHA BANK, Τρ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, EUROBANK, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, JUMBO, COCA COLA EEE: Απολογισμός εβδομάδας

Αντίδραση ως τα μισά του τελευταίου πτωτικού για τις τιμές του δείκτη που μπορεί να επέστρεψαν ψηλότερα από τις σημαντικές στηρίξεις που διασπάστηκαν την Δευτέρα, αλλά ο σχηματισμός της διπλής κορυφής (Δ.Κ) παρέμεινε ενεργοποιημένος και το κλείσιμο της εβδομάδας έγινε πολύ χαμηλότερα  από τον εβδομαδιαίο 2ορη (ΕΚΜΟ 20Ε). Η μεσοπρόθεσμη τάση έχει γίνει καθοδική τυπικά τουλάχιστον κι η επιβεβαίωση θα έρθει με τυχόν νεότερα χαμηλά. Η απόδοση αυτής της εβδομάδας ήταν σαφώς χειρότερη από αυτήν των μεγάλων ξένων δεικτών που μάζεψαν όλες σχεδόν τις απώλειές τους.

Καλή η αντίδραση του ΔΤΡ που είναι ο κυριότερος μοχλός επηρεασμού του FTSE L.C, από σημαντικές στηρίξεις παρά την προσωρινή παραβίαση του χαμηλότερου από τα δυο τελευταία εβδομαδιαία low fractals, παρά το γεγονός όπως βλέπουμε στα διαγράμματα με τις σημειώσεις που ακολουθούν, ότι τρεις από τις συστημικές τράπεζες αντέδρασαν πριν παραβιάσουν τα δικά τους αντίστοιχα χαμηλά όπου και η οριζόντια στήριξή τους αλλά και στην ΕΥΡΩΒ που τα παραβίασε βρισκόντουσαν σε πολύ ψηλότερα επίπεδα ενώ το χαμηλό του Απριλίου παραμένει απαραβίαστο όπως και η γραμμή τάσης από τα χαμηλά του Οκτωβρίου από 2022 & 2023.

Στην ΕΤΕ η 2η Δ.Κ παραμένει ενεργοποιημένη ενώ ο στόχος της 1ης ήταν ακριβώς στο χαμηλό αυτής της εβδομάδας.

Στην ΑΛΦΑ είχαμε αντίδραση λίγο πριν τη γραμμή τάσης αντίστοιχη του ΔΤΡ

Σημαντική ήταν η αντίδραση και στη ΔΕΗ από σημαντικά τεχνικά επίπεδα.

Στον ΟΠΑΠ είχαμε επίσης αντίδραση κατά τα προβλεπόμενα.

Απογοητευτική είναι αντιθέτως η εικόνα των τιμών στην ΜΠΕΛΑ με τις τιμές του RSI πάντως να βρίσκονται σε υπερπωλημένα επίπεδα στο ημερήσιο και να ετοιμάζονται να μπουν και στο εβδομαδιαίο.

Παραβίαση της οριζόντιας στήριξης στο εβδομαδιαίο είχαμε την Τετάρτη από τις τιμές της ΕΕΕ που στήριξε όλο το προηγούμενο διάστημα την αγορά. Έκλεισαν τελικά την εβδομάδα πάνω στον ΕΚΜΟ 20Ε με σημαντικές απώλειες και πτωτικό χάσμα. Οι 4 προηγούμενες αντίστοιχες ενδείξεις για αλλαγή τάσης της τελευταίας τετραετίας επαληθεύτηκαν πλήρως.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΟΗ

DAXΓΔΜΟΗ, ΟΛΠ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΙΝΚΑΤ, ΚΡΙ ΚΡΙ Σε ανοδική τάση

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *