ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Ακόμα μια εβδομάδα οι τράπεζες τράβηξαν την αγορά ψηλότερα με την απόδοση του ΔΤΡ πολύ μεγαλύτερη από τους άλλους δείκτες. Μετά από ένα εβδομαδιαίο κλείσιμο κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 οι τιμές επέστρεψαν  ψηλότερα τόσο από αυτόν (όπως ακριβώς και τον Ιούνιο), όσο κι από όλα τα τοπικά χαμηλά που διέσπασαν την προηγούμενη Δευτέρα δίνοντας ένδειξη αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης που προς το παρόν διαψεύδεται πλήρως. Προφανώς πολύ σημαντική η στήριξη της ανοδικής γραμμής της κύριας τάσης από τον Οκτώβριο του 2022 και του 2023 από την οποία ακριβώς ξεκίνησε η ανοδική κίνηση πριν πιαστεί ο 1ος στόχος της Δ.Κ.

Η αντίδραση ξεπέρασε και το 61,8% fibo όλης της πτώσης αφήνοντας 3 ανοδικά gaps ανοιχτά και το σχηματισμό Island reversal πολύ οριακό όπως έγινε και στον ΓΔ και τον FTSE L.C και πιστεύω ότι οι τιμές θα γυρίσουν στις 1247,49 μονάδες και θα ακυρώσουν το συγκεκριμένο σχηματισμό ακόμα και πριν κλείσουν το πλησιέστερο από δυο τα πτωτικά gaps που έχουν μείνει ακόμα ανοιχτά όπως βλέπουμε στο ημερήσιο.

Ο FTSE L.C επέστρεψε επίσης πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη και από τα τοπικά χαμηλά του 2024 τα οποία διέσπασε την 5/8 όπως ο ΔΤΡ

Ένα ακόμα ανοδικό gap ήρθε να προστεθεί στις τιμές του δείκτη όπως και ο σχηματισμός island reversal που ακυρώνεται με επιστροφή στις 3483,06 μονάδες. Το κλείσιμο της Παρασκευής έγινε ακριβώς στο 61,8% όλου του πτωτικού το οποίο είχε ξεπεραστεί αρκετά ενδοσυνεδριακά.

Η αντίδραση των υπόλοιπων τίτλων που έχουν μεγάλη βαρύτητα στον δείκτη δεν είναι ακόμη ανάλογη των τραπεζών με την εξαίρεση αυτή την εβδομάδα της ΜΠΕΛΑ και της ΤΙΤΑΝ που είχαν απόδοση περί το 7,5% και ο δείκτης των τίτλων με υψηλή μερισματική απόδοση είχε σαφώς τη μικρότερη εβδομαδιαία απόδοση από τους άλλους δείκτες, έχει επίσης πολύ μικρότερο ποσοστό διόρθωσης των απωλειών του και παραμένει σαφώς κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη

Η απόδοση του FTSE L.C είναι ανάλογη των αποδόσεων των μεγάλων ξένων δεικτών από τους οποίους εξαρτάται βασικά το που θα φθάσει η αντίδραση και ποια gaps θα κλείσουν πρώτα.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *