ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, FTSED: Μηνιαία ανασκόπηση

Η αντίδραση από τα χαμηλά του μήνα στη βουτιά της 5/8  ως το 40% περίπου όλου του ανοδικού από τον Οκτώβριο, δεν κατάφερε να περάσει το επίπεδο του 62% όλου του πτωτικού από τα υψηλά του έτους παρά το καλό κλίμα στους μεγάλους ξένους δείκτες. αλλά το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης έγινε πάνω από τους κινητούς των 12 μηνών και των 20 εβδομάδων.

Η διάσπαση βέβαια της οριζόντιας στήριξης του στα χαμηλά του Απριλίου αλλά και του κινητού των 12 μηνών διήρκησε μόλις μια συνεδρίαση και παρά το γεγονός ότι επί τρεις εβδομάδες οι τιμές προσπαθούν ανεπιτυχώς να διασπάσουν το fibo 61.8% ανοδικής διόρθωσης δεν διόρθωσαν ιδιαίτερα ώστε να παραμένουν ανοιχτά τρία από τα τέσσερα ανοδικά gaps της αντίδρασης αυτής. Το υψηλότερο από τα δυο τοπικά υψηλά του ημερήσιου βρίσκεται στο υψηλό της 27/8 και τυχόν υπέρβασή του θα καταστήσει πιθανότερο να κλείσει κάποιο από τα δυο πτωτικά gaps που παραμένουν ανοιχτά.

Ο FTSEM ήταν ο μόνος από τους δείκτες που έκλεισε τον Αύγουστο με θετικό πρόσημο.

Ο ΔΤΡ είχε σοβαρή πτώση αλλά λίγο μικρότερη από αυτή του ΓΔ κι η αντίδρασή του από τη γραμμή τάσης S και τον κινητό των 12 μηνών (ΕΚΜΟ 12Μ) είναι αξιοσημείωτη

Ο δείκτης των τίτλων υψηλής μερισματικής απόδοσης τα πήγε λίγο χειρότερα και διέσπασε την αντίστοιχη γραμμή τάσης αλλά και τον ΕΚΜΟ 12Μ όπως είχε κάνει και τον Ιούνιο.

Στο εβδομαδιαίο φθάσαμε στο 12ο συνεχόμενο κλείσιμο κάτω από τον ΕΚΜΟ 20 κι η αντίδραση δεν ξεπέρασε το 50% της πτώσης από τα υψηλά έτους, αλλά πρέπει να έχουμε στα υπόψη τις πιθανές κρυφές θετικές αποκλίσεις του μηνιαίου και του εβδομαδιαίου RSI που αν "δικαιωθούν" στη συνέχεια μπορούν να αλλάξουν και την εικόνα της αγοράς

Από τους 16 τίτλους με μεγάλο ειδικό βάρος στον ΓΔ τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες είχαν η ΑΛΦΑ, η ΜΟΗ, η ΜΠΕΛΑ, η ΛΑΜΔΑ κι η ΜΥΤΙΛ. Η μόνη με θετικό κλείσιμο ήταν η ΠΕΙΡ.

Στο επικαιροποιημένο πινακάκι βλέπουμε ότι παρά το γεγονός ότι η γενική εικόνα παρουσιάζει βελτίωση υπάρχουν ακόμα 20 τίτλοι που έκλεισαν τον Αύγουστο κάτω από τον ΕΚΜΟ 12Μ, ενώ 28 έκλεισαν κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη ενώ και η πλειοψηφία στη στήλη της εβδομαδιαίας τάσης είναι στο κόκκινο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Στα δυο πρώτα σχόλια της ανάρτησης έχουμε γκαλοπ για τον ΓΔ

Συγκριτικό τιμών ρεύματος Σεπτεμβρίου

ΠΕΙΡ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *