FTSE L.C, ΓΔ, ΔΤΡ, FTSED, FTSEM, ΕΤΕ, EUROBANK, ALPHA BANK, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Μια καλή εβδομάδα για τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης με 4 λευκά κεριά και κλείσιμο του πιο κοντινού πτωτικού χάσματος και πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη στα πλαίσια της πλάγιας κίνησης μετά τη βουτιά της 5ης Αυγούστου. Οι τιμές βρίσκονται πάνω από όλα τα εβδομαδιαία low fractals του 2024 αλλά τυπικά παραμένει καθοδική μέχρι να να διασπαστεί το τελευταίο εβδομαδιαίο high fractal στις 3595,51 μονάδες προκειμένου να δώσει ένδειξη ότι η τάση γίνεται ανοδική και στο ημερήσιο αφού εκεί είναι το υψηλότερο από τα δυο τελευταία τοπικά υψηλά.

Η τελευταία ένδειξη καθοδικής τάσης διαψεύδεται για την ώρα και το ενδιαφέρον εστιάζεται στα δυο αντίθετα σενάρια που διαφαίνονται ως πιθανά όπως απεικονίζονται στο ημερήσιο που ακολουθεί.

Και στους άλλους σημαντικούς δείκτες της αγοράς είχαμε υπέρβαση του εβδομαδιαίου 20ρη εκτός του ΔΤΡ, αλλά μόνο στον FTSEM η τάση λογίζεται ως ανοδική. Στα εβδομαδιαία τριών από τους δείκτες βλέπουμε ότι υπάρχουν σενάρια ανάστροφων ΩΚΩ ενώ στον ΔΤΡ το ενδιαφέρον είναι στην κατεύθυνση διάσπασης του τριγώνου που δείχνει να έχει σχηματιστεί. Οι σχηματισμοί των διπλών κορυφών είναι απενεργοποιημένοι και στους 4 δείκτες.

Στα ημερήσιά τους στα οποία απεικονίζονται τα πιθανά σενάρια μόνο ο FTSED λογίζεται σε ανοδική τάση αλλά η τελευταία ένδειξη αλλαγής της τάσης σε καθοδική δεν επιβεβαιώθηκε στους άλλους 3 όπως και στον FTSE L.C.

H εικόνα στο πινακάκι είναι βελτιωμένη σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αλλά το κόκκινο εξακολουθεί να κυριαρχεί.

Σε ότι αφορά τις συστημικές τράπεζες που έχουν την πιο καθοριστική επίδραση στο κλίμα που επικρατεί στην αγορά η εικόνα ήταν ανοδική αυτή την εβδομάδα. Όπως βλέπουμε στο συγκριτικό με τα διαγράμματά τους έχουμε αντίθετα σενάρια - σχηματισμούς που παραμένουν μη ενεργοποιημένοι πλην της διπλής κορυφής στην ΕΤΕ που είχε και τη χαμηλότερη απόδοση στα απόνερα της τελευταίας περιπέτειας με τη διάθεση του πακέτου του ΤΧΣ. ΠΕΙΡ και ΕΥΡΩΒ έκλεισαν την εβδομάδα πάνω από τον εβδομαδιαίο 2ορη αλλά οι άλλες δυο παραμένουν χαμηλότερά του όπως και ο ΔΤΡ. Όπως βλέπουμε και στο πινακάκι στο ημερήσιο είναι ακόμα και οι 4 στο κόκκινο ενώ στο εβδομαδιαίο ΕΤΕ και ΠΕΙΡ ακόμα λογίζονται με ανοδική ένδειξη.

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *