ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, FTSEM, ΟΤΕ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΟΠΑΠ, ΕΧΑΕ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε η εβδομάδα για τους κυριότερους δείκτες του ΧΑΑ. ΓΔ και FTSE L.C επανήλθαν τελικά πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη ενώ ο ΔΤΡ τον επιβεβαίωσε ως στήριξη αφού αντέδρασε και πάλι όπως έκανε δυο φορές τον Απρίλιο. Και οι τρεις μεγάλοι δείκτες της αγοράς παραμένουν με όρους fractals σε ανοδική τάση όσο κινούνται πάνω από το χαμηλό του Απριλίου σε αντίθεση με τον FTSEM που έκλεισε κάτω από τον 20ρη του κι έχει διασπάσει από την διόρθωση του Απριλίου την οριζόντια στήριξή του έστω κι αν η ένδειξη δεν έχει επιβεβαιωθεί πλήρως.

Στον ΓΔ ισχύει ότι αναφέρθηκε στην προηγούμενη ανάρτηση για τον FTSE L.C, τουλάχιστον σε ότι αφορά τα χαμηλά του Απριλίου. Στα διαγράμματα που ακολουθούν σημειώνονται δυο κυματικά σενάρια για την συνέχεια:

Κυρίαρχη πιθανότητα θεωρείται ότι η διόρθωση να μην έχει ακόμα ολοκληρωθεί όσο τουλάχιστον βρισκόμαστε κάτω από το τελευταίο high fractal του ημερήσιου στις 1472.44 μονάδες της 11/6.

Τα αυτά ισχύουν και για τον ΔΤΡ όπως σημειώνεται στο ημερήσιο διάγραμμά του που ακολουθεί

Στον ΟΤΕ η τάση στο μηνιαίο είναι καθοδική, με τον κινητό των 12 τελευταίων μηνών διασπασμένο πτωτικά και η ανερχόμενη γραμμή της μακροπρόθεσμης τάσης S είναι ενδεχόμενο να δοκιμαστεί και πάλι. Παρακάτω έχουμε τη δοκιμασμένη οριζόντια στήριξη στο 61,8% fibo διόρθωσης όλης της ανόδου από τα χαμηλά του 2020 την πράσινη που ενώνει αυτό το χαμηλό με τα χαμηλά του 2015.

Στο εβδομαδιαίο η τάση είναι ανοδική αλλά με αστερίσκο αφού για 5η εβδομάδα έχουμε κλείσιμο κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη.

Η καλή αντίδραση της Παρασκευής του rebalancing αφήνει κάποιες ελπίδες για σχηματισμό διπλού πυθμένα κι η επιβεβαίωσή του με διάσπαση του τελευταίου τοπικού υψηλού θα είναι μια πρώτη καλή ένδειξη για την  επάνοδο σε ανοδική τάση στο ημερήσιο.

Στην ΓΕΚΤΕΡΝΑ που επέστρεψε σε ένδειξη ανοδικής τάσης στο ημερήσιο μετά τις ανακοινώσεις για την ΤΕΝΕΡΓ είχαμε επιτέλους ενεργοποίηση του πιθανού ανάστροφου ΩΚΩ σε τιμές που είχαμε να δούμε από τον Φεβρουάριο του 2000 αλλά η αρνητική απόκλιση του εβδομαδιαίου ερμηνεύεται ότι ο δρόμος προς τον στόχο του ΩΚΩ δεν θα είναι εύκολος.

Η τάση στη μεγάλη εικόνα είναι ανοδική από το 2016 ουσιαστικά, τότε που δυστυχώς δεν πίστεψα τις ενδείξεις ούτε και άκουσα τη συμβουλή του φίλου Θέμη από την Πάτρα να μπω στο χαρτί

Στο επικαιροποιημένο πινακάκι στο οποίο έχει εισαχθεί ειδική ένδειξη για τους τίτλους που κλείνουν την εβδομάδα κάτω από τον εκθετικό κινητό των 12 μηνών, το κόκκινο παραμένει απόλυτα κυρίαρχο στην ημερήσια τάση ενώ υπάρχουν αρκετές αρνητικές ενδείξεις και στη μεγαλύτερη εικόνα όπου ακόμα κυριαρχεί το μπλε.

ΔEITE AKOMH

ΟΠΑΠ

ΕΧΑΕ

ΠΕΙΡ 25/6

ΑΛΦΑ

 

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *