ΓΔ, FTSE L.C, EUROBANK, OTE, ΔΕΗ, JUMBO. ΕΤΕ, ΕΕΕ, ΔΑΑ, ΑΕGΕΑΝ: Προϋποθέσεις για την αλλαγή εικόνας

Η τάση των τιμών των δεικτών καθώς και των περισσότερων δεικτοβαρών μετοχών εξακολουθεί να είναι καθοδική στο ημερήσιο και η ελάχιστη προϋπόθεση για την αλλαγή εικόνας θα ήταν η ενεργοποίηση των ανοδικών σχηματισμών διπλού πυθμένα (Δ.Π) σε ΓΔ και FTSE για την οποία απαιτείται υπέρβαση του τελευταίου τουλάχιστον τοπικού υψηλού τους.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα μπορούσε να κινηθεί η αγορά αν είχαμε σοβαρή προσπάθεια για ενεργοποίηση των ανοδικών σχηματισμών, Δ.Π ή ανάστροφων ΩΚΩ που πιθανολογούνται στους τίτλους που ακολουθούν.

Στην ΕΥΡΩΒ η καθοδική τάση δεν έχει επιβεβαιωθεί και υπάρχει σενάριο Δ.Π η επαλήθευση του οποίου θα συνέβαλλε αποφασιστικά.

Στον ΟΤΕ υφίσταται επίσης σενάριο Δ.Π αλλά θα πρέπει να μεταβληθεί αυτή η εικόνα μιζέριας με τα αλλεπάλληλα κεριά με μεγάλη άνω σκιά που κυριαρχούν τον τελευταίο καιρό στο διάγραμμα. Πάνω από τα 14,10 ευρώ αλλάζει η ημερήσια τάση και ενεργοποιείται το σενάριο.

Στη ΔΕΗ ελάχιστη προϋπόθεση και μάλιστα είναι η υπέρβαση του τελευταίου τοπικού υψηλού στα 11,40 που ενεργοποιεί το σενάριο αν. ΩΚΩ κι αλλάζει την τάση στο ημερήσιο. Στη συνεδρίαση της Δευτέρας εκεί ακριβώς έγινε το υψηλό ημέρας και οι τιμές υποχώρησαν χωρίς να ενεργοποιηθεί το καλό σενάριο.

Στην ΜΠΕΛΑ έχουμε επίσης σενάριο αν.ΩΚΩ την γραμμή λαιμού του οποίου απέτυχε να διασπάσει στις δυο τελευταίες συνεδριάσεις. Εδώ η τάση αλλάζει με υπέρβαση των 27,44 ευρώ.

Η εικόνα επιβαρύνθηκε σήμερα με την επανενεργοποίηση της διπλής κορυφής στην ΕΤΕ. Η τάση εδώ αλλάζει με ακύρωση του σχηματισμού αλλά αν σήμερα έχουμε υψηλό χαμηλότερα από υψηλό της Δευτέρα το επίπεδο αλλαγής τάσης θα κατέβει στα 8,29 ευρώ. Η επιστροφή πάνω από τα 7, 762 και η διάσπαση της Σ θα συνέβαλλε στην βελτίωση της εικόνας έτσι κι αλλιώς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

CENER (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

ΕΕΕ

ΔΑΑ

ΑΡΑΙΓ

ΛΑΜΔΑ

ΑΔΜΗΕ

ΙΝΛΟΤ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *