ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, FTSE L.C, FTSE, FTSEM, ΔΤΡ, DJIA, DAX40, CAC40, ALPHA BANK, JUMBO, HELLENIQ ENERGY, ΤΡ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Η ανοδική αντίδραση κορύφωσε την Τρίτη ελάχιστα πριν τον ενδιάμεσο στόχο του διπλού πυθμένα (Δ.Π). Η υπέρβαση του υψηλού της Τρίτης είναι η ελάχιστη προϋπόθεση για ανοδική συνέχεια αφού θα αποτελεί ένδειξη ανοδικής τάσης. Εκτιμάται ότι σε αυτή την περίπτωση η πλήρης επίτευξη του μέγιστου στόχου του Δ.Π θα είναι θέμα ελάχιστου χρόνου. Στο εβδομαδιαίο έχουμε διατήρηση πάνω από τον εβδομαδιαίο 20ρη (ΕΚΜΟ 20Ε) για 2η εβδομάδα αλλά η αρνητική ένδειξη του γρήγορου TSI δεν αναιρέθηκε. Η τάση παραμένει ανοδική και η πρώτη οριζόντια στήριξη αν παραβιαστεί η Σ3, είναι στο χαμηλό Ιουνίου.

Από τους άλλους σημαντικούς δείκτες μόνο ο δείκτης των πιο σημαντικών μερισματοφόρων τίτλων παρέμεινε κάτω από τον ΕΚΜΟ 20Ε. Σε όλους ο TSI διατηρεί το αρνητικό σήμα του. Η τάση με όρους fractals παραμένει ανοδική στον FTSE L.C και τον ΔΤΡ όπως και στον ΓΔ.

Στο ημερήσιο το σήμα του TSI είναι θετικό αλλά μόνο ο ΔΤΡ είναι σε ανοδική τάση με όρους fractals. Οι άλλοι τρείς θα πρέπει να υπερβούν το τελευταίο τοπικό υψηλό όπως ο ΓΔ για να έχουμε ένδειξη αλλαγής της τάσης.

Το κλίμα στις μεγάλες ξένες αγορές ήταν βελτιωμένο αυτή την εβδομάδα με τον DJIA να ακολουθεί τελικά τους άλλους δυο μεγάλους αμερικανικούς δείκτες σε νέα ιστορικά υψηλά στην περιοχή του ενδιάμεσου στόχου του ανάστροφου ΩΚΩ του.

Ο DAX επέστρεψε σε ανοδική εβδομάδα συμπληρώνοντας 4η εβδομάδα με θετικό πρόσημο σαν να μην ανησυχεί για τις πολιτικές αβεβαιότητες.

Ο CAC 40 δεν διέσπασε τελικά τα τελευταία χαμηλά του κι έδωσε αξιόλογη αντίδραση παραμένοντας με ένδειξη ανοδικής τάσης που θα γίνει πιο ανοδική αν ενεργοποιηθεί ο Δ.Π.

Στο εβδομαδιαίο οι τιμές παραμένουν κάτω από τον ΕΚΜΟ 20Ε αλλά η τάση δεν έχει αλλάξει με την οριζόντια στήριξη να έχει ανέβει στο τελευταίο μετεκλογικό χαμηλό. Η πράσινη ανερχόμενη γραμμή τάσης άντεξε για 5η συνεχόμενη εβδομάδα και αποτελεί την πρώτη στήριξη.

Η εικόνα στο πινακάκι παραμένει μοιρασμένη αλλά οι τίτλοι που παραμένουν κάτω από την ΕΚΜΟ 20Ε είναι λιγότεροι αυτή την εβδομάδα.

Στις τράπεζες έχει αναστραφεί η εικόνα με τις ΠΕΙΡ & ΑΛΦΑ νa πηγαίνουν καλύτερα από τις ΕΤΕ & ΕΥΡΩΒ που στήριζαν τόσο καιρό τους δείκτες αλλά τώρα είναι στο κόκκινο στο ημερήσιο και με αρνητική ένδειξη στον εβδομαδιαίο TSI και αρνητική απόδοση την εβδομάδα που πέρασε. Όλες παραμένουν πάντως πάνω από τον ΕΚΜΟ 20Ε κι η τάση τους είναι ανοδική με τις οριζόντιες στηρίξεις τους στις πράσινες γραμμές που βλέπουμε στα διαγράμματα.

Η ΑΛΦΑ είχε πολύ καλή κίνηση την Παρασκευή που επιβεβαίωσε την ανοδική αλλαγή τάσης κι απομακρύνθηκε από τις σημαντικές στηρίξεις της. Έκλεισε και το πλησιέστερο πτωτικό χάσμα της 29/5...

Δυσάρεστες ήταν οι εξελίξεις στη ΜΠΕΛΑ που έχασε διπλάσιο ποσό από αυτό που απέκοψε για το μέρισμα κι έχει επιστρέψει σε καθοδική τάση και στο ημερήσιο έστω κι αν την Παρασκευή αντέδρασε με όγκο από τη γραμμή λαιμού του ΩΚΩ που απειλεί να τη "στείλει" 5 ευρώ χαμηλότερα.

Απογοητευτική είναι η εικόνα μετά την αποκοπή και στα ΕΛΠΕ που ήδη χάνουν περισσότερο από το ποσό που αποκόπηκε έχοντας επανέλθει σε καθοδική τάση στο ημερήσιο ενώ και στο εβδομαδιαίο η εικόνα δεν είναι ενθαρρυντική.

Αντίθετα στο μηνιαίο η τάση παραμένει ανοδική όσο τουλάχιστον συνεχίζονται τα διαδοχικά υψηλότερα υψηλά και υψηλότερα χαμηλά μετά το 2020, που κρατάνε ζεστό και το σενάριο μακροχρόνιου σχηματισμού αναστροφής.

Αλλαγή της ημερήσιας τάσης σε ανοδική είχαμε για την ΕΥΔΑΠ αλλά η κύρια τάση παραμένει καθοδική. Στα διαγράμματα που ακολουθούν υπάρχουν σημειώσεις για σημαντικά σημεία και ένα ανοδικό σενάριο μετά το κλείσιμο πάνω από τον ΕΚΜΟ 20Ε, το πρώτο μετά από 4 εβδομάδες.

Στον ΑΔΜΗΕ οι τιμές έφθασαν στον ενδιάμεσο στόχο του αν. ΩΚΩ επιβεβαιώνοντας περαιτέρω την ένδειξη ανοδικής τάσης και υπερέβησαν και την οριζόντια αντίσταση του εβδομαδιαίου ενεργοποιώντας τον μεγαλύτερο Δ.Π. Ο TSI έχει ανοδικά σήματα σε ημερήσιο κι εβδομαδιαίο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΓΔ, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ  Ένδειξη αλλαγής της ημερήσιας τάσης σε ανοδική

ΜΟΗ, ΕΛΠΕ  Θετικές αποκλίσεις

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *