ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Μια ακόμα κακή εβδομάδα για τον FTSE L.C να κλείνει με αρνητικό πρόσημο και κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη (όπως κι ο ΓΔ), παρά την ανάκαμψη των μεγάλων ξένων αγορών από τις οποίες διαφοροποιήθηκε και πάλι.

Η τάση στο ημερήσιο είναι καθαρά καθοδική με τις τιμές να δίνουν μια πρώτη αντίδραση στην Σ1, στον ενδιάμεσο στόχο του μίνι σχηματισμού διπλής κορυφής (Δ.Κ) και το 38,2% διόρθωσης του ανοδικού μετά τη μαύρη Δευτέρα 5/8. Η εικόνα αλλάζει μόνο με υπέρβαση του υψηλού αυτής της αντίδρασης και την ακύρωση της Δ.Κ.

Τη σημαντικότερη συμβολή στην κακή εικόνα είχαν ακόμη μια φορά οι τράπεζες με ακόμα μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση και κλείσιμο κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη για 3η φορά από τον Νοέμβριο.

Η γραμμή τάσης από τα χαμηλά των δυο τελευταίων Οκτωβρίων που δοκιμάστηκε τη μαύρη Δευτέρα και κράτησε υποδειγματικά είναι η επόμενη σημαντική στήριξη αν συνεχιστεί η πτώση κάτω από τις 1203 μονάδες, τον στόχο της Δ.Κ, όπου σταμάτησε η πτώση στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας αφού οι τιμές έφθασαν να χάνουν λίγο περισσότερο από το 50% όλου του ανοδικού από 5/8.

Και εδώ για να αλλάξει η εικόνα πρέπει ο δείκτης να ξαναδεί τις 1294 μονάδες τουλάχιστον.

Η εικόνα που προκύπτει από το πινακάκι είναι ότι είναι καθοδική όχι μόνο στο βραχυπρόθεσμο αλλά και στο μέσο-βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

Η επιβεβαίωση για αλλαγή τάσης σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα θα έρθει αν χαθεί το χαμηλό του Αυγούστου στους σημαντικότερους δείκτες της αγοράς οπότε θα αυξηθούν κι οι τίτλοι που θα βρίσκονται κάτω και από τον κινητό των τελευταίων 12 μηνών.

 

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *