DOW JONES, SP 500, FTSE L.C: Εβδομαδιαία ανασκόπηση

Εβδομάδα νέων ρεκόρ και ιστορικών υψηλών για τους δυο μεγαλύτερους δείκτες των ΗΠΑ με τον DOW JONES να πιάνει κι αυτός τον μέγιστο στόχο του μακροπρόθεσμου αν. ΩΚΩ που σχημάτισαν οι τιμές του κατά τη διόρθωση μετά τα υψηλά του 2022, όπως είχε γίνει νωρίτερα και στον SP500 ο οποίος επίσης συνέχισε τα ρεκόρ και αυτή την εβδομάδα

Και μέσα σ'αυτό το χαρμόσυνο κλίμα η δική μας αγορά συνεχίζει στο τέλμα της με τον δείκτη μεγάλης κεφαλαιοποίησης να κλείνει ακόμα μια εβδομάδα με αρνητικό πρόσημο έχοντας αλλάξει και πάλι την ένδειξη για την ημερήσια τάση σε καθοδική ανατρέποντας για 2η φορά μετά τα ψηλά του Μάη την αντίστροφη ένδειξη σύμφωνα με τα βελάκια στο ημερήσιο που ακολουθεί. Οι τιμές κινούνται ανάμεσα στον απλό και τον εκθετικό κινητό των 200 περιόδων που είναι καμπανάκια για τη μεσοπρόθεσμη τάση κι είχαν να παραβιαστούν από τη βουτιά του Αυγούστου.

Στο εβδομαδιαίο η γραμμή τάσης που ένωνε τα χαμηλά των δυο προηγούμενων Οκτωβρίων διασπάστηκε και πάλι κι αντικαταστάθηκε από την ΑΣ η οποία είναι πλέον η πλησιέστερη στήριξη που αν παραβιαστεί θα τεθεί θέμα δοκιμασίας του επόμενου και πιο σημαντικού, στα χαμηλά της 5ης Αυγούστου όπου ήταν κι ο πρώτος στόχος του σχηματισμού διπλής κορυφής. Η υπέρβαση του τελευταίου υψηλού στις 3595,51 μονάδες είναι καθοριστικό κριτήριο για την αλλαγή τάσης τόσο στο εβδομαδιαίο όσο και στο ημερήσιο αλλά δεν φαίνεται και πολύ πιθανό με βάση την τρέχουσα εικόνα της αγοράς.

Η εικόνα που προκύπτει από το πινακάκι είναι επίσης πτωτική αφού το κόκκινο κυριαρχεί τόσο στις πρώτες 25 μετοχές του FΤSE L.C όσο και στις υπόλοιπες στις οποίες έχουν προστεθεί πάλι οι τίτλοι του ΙΚΤΙΝ και της ΔΟΜΙΚ οι οποίοι τελευταία έχουν αυξημένη συναλλακτική δραστηριότητα. Η πλειοψηφία των τίτλων κι οι δείκτες έκλεισαν κάτω από τον εβδομαδιαίο 20ρη τους.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΜΠΕΛΑΜΟΗ (ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ)

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *