ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ, ΔΕΙΚΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ: Σε πολυετή υψηλά – Σκέψεις για ΔΕΗ, METLEN, BIO, OPTIMA, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΙΚΤΙΝΟΣ, LAVIPHARM

9 χρόνια μετά τα χαμηλά του 2016 οι τιμές του ΓΔ έφθασαν σε διόρθωση της μισής πτώσης  από το υψηλό της ανοδικής διόρθωσης του 2009, σε τιμές που είχαμε να δούμε από τον Φεβρουάριο του 2011. Το επόμενο επίπεδο με βάση την κλίμακα fibo (61,8%) είναι υψηλότερα από κάθε άλλη οριζόντια αντίσταση ή στόχο που έχει αναφερθεί ως τώρα, στις 1975 μονάδες. Ας κρατήσουμε υπόψη την ενδιαφέρουσα σύμπτωση των 1846 μονάδων του μέγιστου στόχου της διάσπασης του πράσινου τριγώνου XR-S με το 23,6% fibo διόρθωσης όλης της πτώσης από τα ιστορικά υψηλά του 1999! Διευκρινίζεται ότι η κυματική δεν παίζει κανένα ρόλο στην ουσία των αναγραφόμενων αφού αυτά τα αφήνω για τους επαΐοντες.

Ο RSI είναι ήδη στην υπεραγορασμένη ζώνη τιμών τόσο στο μηνιαίο όσο (κι ακόμα περισσότερο) στο εβδομαδιαίο. Οι τιμές με την βοήθεια της μεγάλης ρευστότητας που μπήκε τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στην αγορά έφθασαν στην παράλληλη γραμμή της ανοδικής γραμμής τάσης S. Ο συνδυασμός αυτών των δεδομένων θα μπορούσε να είναι τεχνική προειδοποίηση για το ενδεχόμενο να δούμε μια διόρθωση μετά από αρκετό καιρό.

Στην άνοδο πρωταγωνίστησαν ακόμα μια φορά οι τράπεζες, για τον δείκτη των οποίων είδαμε αρκετές αναφορές στις προηγούμενες αναρτήσεις, αλλά έστω και από μακριά ακολούθησαν και οι FTSED & FTSEM που αντέδρασαν από τις ανοδικές γραμμές τάσης τους. Στον FTSED μάλιστα είχαμε επίσης νέο υψηλό.

Στον FTSE L.C στον οποίον έχουν μεγαλύτερο ειδικό βάρος οι τράπεζες είχαμε ακόμα μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο. Στη μεγάλη εικόνα βέβαια ακριβώς αυτή η επιρροή δεν έχει επιτρέψει ακόμα στις τιμές την υπέρβαση ούτε του υψηλού του 2014 οπότε εδώ είμαστε σε τιμές Ιουνίου 2014, σε υψηλά 10 ετών και 9 μηνών δηλαδή. O μηνιαίος RSI έχει σπάσει όλες τις αποκλίσεις αλλά βρίσκεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα. Το ανοδικό κανάλι μετά τον Οκτώβριο του 2023 έχει διασπαστεί ανοδικά και γι αυτό έχουμε την νέα παράλληλη που ορίζει το κανάλι από το 2022. Ο μέγιστος στόχος της διάσπασης του αντίστοιχου με τον ΓΔ τριγώνου από το 2014 είναι πολύ υψηλότερα από το υψηλό του 2014 και το κλείσιμο της εβδομάδες βρίσκει τις τιμές στο 65% της διαδρομής προς αυτόν.

Όπως βλέπουμε στα συγκεντρωτικά διαγράμματα των 20 πιο σημαντικών τίτλων του FTSE οι ΠΕΙΡ, ΕΤΕ & ΑΛΦΑ είχαν την κορυφαία απόδοση αυτή την εβδομάδα αλλά αυτή τη φορά είχαμε κι άλλα βαριά χαρτιά με ισχυρή άνοδο όπως τη ΜΠΕΛΑ, τον ΜΥΤΙΛ, τη ΔΕΗ, την ΜΟΗ, τον ΟΤΕ και τον ΟΠΑΠ

Στο πινακάκι συνοπτικής ανασκόπησης των 66 τίτλων του ΓΔ με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον (κατά σειρά κεφαλαιοποίησης), μπορούμε να δούμε και τις αποδόσεις του 2025, την απόσταση που χωρίζει τις τιμές τους από το υψηλότερο υψηλό που έχουν δει την τελευταία 5ετία καθώς και μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στατιστικά. Η συνολική εικόνα για τους τίτλους με κεφαλαιοποίηση κάτω από τα 300.000.00 ευρώ είναι τελείως διαφορετική  από τους υπόλοιπους αφού δεν συμμετέχουν ως τώρα στο πάρτι με λίγες εξαιρέσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΗ Ανασκόπηση στη μεγάλη εικόνα

BIO

OPTIMA

ΜΥΤΙΛ

ΠΛΑΘ

ΙΚΤΙΝ

ΛΑΒΙ

Το SOLtrade υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή ή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος δικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο, χωρίς την προηγούμενη γραπτή άδεια του δημιουργού / συντάκτη.

vitalfinance
MetricTrade

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *